Stafine 500 Mg Fiyat

Stafine 500 Mg Fiyat Stafine 500 Mg Fiyat, Stafine 500 ne için kullanılır?, Stafine nedir ne işe yarar?, Stafin hangi grup antibiyotik?, Stafine antibiyotik kaç gün kullanılır?, Stafine hap hangi hastalıklara iyi gelir?

Stafine 500 ne için kullanılır?

Stafine 500 ne için kullanılır?, STAFİNE Tabletler, aşağıdaki gibi enfeksiyonların tedavisinde kullanılır: • Deri ve yara enfeksiyonları • Septisemi gibi kan enfeksiyonları • Kemik ve kalp dokusunda enfeksiyonlar • Pnömoni gibi akciğer enfeksiyonları • Kistik fibroz ile bağlantılı enfeksiyonlar.

Stafine nedir ne işe yarar?

Stafine nedir ne işe yarar?, STAFİNE CORT, bakteriyel enfeksiyonun bulunduğu ya da bulunma olasılığı olan inflamatuar dermatozlarda endikedir. İnflamatuar dermatozlara, atopik ekzema, diskoid ekzema, staz ekzeması, seboreik dermatit, kontakt dermatit, kronik liken simpleks, psöriyazis ve diskoid lupus eritematozis dahildir.

Stafin hangi grup antibiyotik?

Stafin hangi grup antibiyotik?, Farmakoterapötik grup: Topikal kullanılan diğer antibiyotikler. STAFİNE'in etken maddesi olan sodyum fusidat; fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.

Stafine antibiyotik kaç gün kullanılır?

Stafine antibiyotik kaç gün kullanılır?, STAFİNE lezyonlara günde 2–3 kez ve lezyonlar üzerine, iyileşme sağlanana kadar uygulanır. Uygulamadan sonra lezyonun üzeri kapatılabilir veya açık kalabilir. Nazal taşıyıcılığın tedavisinde 14–21 gün kullanılır.

Stafine hap hangi hastalıklara iyi gelir?

Stafine hap hangi hastalıklara iyi gelir?, STAFİNE deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, yara enfeksiyonları, osteomiyelit, pnömoni, septisemi, yara enfeksiyonları, endokardit, süperenfekte kistik fibrozis gibi duyarlı organizmaların neden olduğu tüm stafilokoksik enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Stafine hap antibiyotik mi?

Stafine hap antibiyotik mi?, STAFİNE 15 ve 20g'lık alüminyum tüplerde sunulur. STAFİNE'in etken maddesi olan sodyum fusidat; bir antibiyotik olup bir çok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir. S. aureus burun taşıyıcılığının kaldırılmasında kullanılır.

Stafine nedir nasıl kullanılır?

Stafine nedir nasıl kullanılır?, STAFİNE, her bir göze günde iki defa 1'er damla damlatılır. Tedaviye göz normal haline geldikten sonra en az 2 (iki) gün daha devam edilmelidir. Uygulama şekli: Gözde konjonktival kese içine damlatılır.

Stafine yüze sürülür mü?

Stafine yüze sürülür mü?, Tüm kortikosteroidlerle olduğu gibi, yüz üzerinde uzun süre kullanımından kaçınılmalıdır. STAFİNE H, butil hidroksianizol (E320) içerir. Lokal deri reaksiyonlarına (örneğin, kontak dermatite) ya da gözlerde ve mukoz membranlarda irritasyona neden olabilir. STAFİNE H, setil alkol içerir.

Cipro nedir ve ne için kullanılır?

Cipro nedir ve ne için kullanılır?, CIPROⓇnun etkin maddesi olan siprofloksasin, florokinolon grubu bir antibiyotiktir. Antibiyotikler enfeksiyona neden olan bakterileri öldürmek için kullanılır.

Stafine 500 mg tablet günde kaç kez kullanılır?

Stafine 500 mg tablet günde kaç kez kullanılır?, Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Genellikle 6 saatte bir 250 mg veya 8 saatte bir 500 mg dozları yeterlidir. Mesane ve cilt enfeksiyonları gibi bazı enfeksiyonlarda bir bakteriyel enfeksiyon olan streptokokal farenjitte 12 saatte bir 500 mg önerilir. Uygulama süresi 7-14 gün arası değişebilir.


Antibiyotik ve ağrı kesici aynı anda kullanılır mı?

Antibiyotik ve ağrı kesici aynı anda kullanılır mı?, Doktorunuz önerdiği sürece ağrı kesici ve antibiyotiğin birlikte kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Hamilelikte hekiminizin önerisiyle penisilin (Augmentin) ve sefalosporin türevi antibiyotikler, ağrı kesici olarak parasetamol (Parol) güvenle kullanılabilir.

Antibiyotik neden 12 saatte bir alınır?

Antibiyotik neden 12 saatte bir alınır?, Bakterilerin üreme periyotları doğrultusunda ilaç genellikle 12 saatlik aralıklarla alınır. Ancak zamanında alınmaması, fazla kullanımı sağlık için birtakım zararları ortaya çıkarabilmektedir.