Crestor 10 Mg Fiyat

Crestor 10 Mg Fiyat Crestor 10 Mg Fiyat, CRESTOR tanısı nedir?, CRESTOR ne zaman içilmeli?, CRESTOR 10 mg reçetesiz alınır mı?, CRESTOR 10 mg ne işe yarar?, En iyi kolesterol ilacı hangisi?

CRESTOR tanısı nedir?

CRESTOR tanısı nedir?, CRESTOR 40 mg, erişkinlerde yüksek kolesterolü tedavi etmek için kullanılır. Kalp krizi geçirme, inme veya ilişkili sağlık problemleri riskinizi arttıran diğer faktörlere sahipsiniz. Kalp krizi, inme veya diğer sorunlar ateroskleroz olarak adlandırılan bir hastalıktan kaynaklanabilir.

CRESTOR ne zaman içilmeli?

CRESTOR ne zaman içilmeli?, Kardiyovasküler Olayların Önlenmesi Kardiyovasküler olay riskini azaltma çalışmasında kullanılan doz günde 20 mg'dır (Bkz. Bölüm 5.1). Uygulama şekli: CRESTOR, günün herhangi bir saatinde, aç veya tok karnına alınabilir.

CRESTOR 10 mg reçetesiz alınır mı?

CRESTOR 10 mg reçetesiz alınır mı?, Maksimum 10 mg yitilikte reçetesiz ilaç olarak sınıflandırılmıştır. Tedavi süresi; 10 gün süre ile günde 1 adet olacak şekilde olmalıdır.

CRESTOR 10 mg ne işe yarar?

CRESTOR 10 mg ne işe yarar?, CRESTOR, kanda bulunan, lipid adı verilen, en yaygını kolesterol olan yağ maddelerinin düzeylerini düzeltmek için kullanılır. Kanda bulunan kolesterolün değişik tipleri vardır. “Kötü” kolesterol (LDL-K) ve “iyi” kolesterol (HDL-K). CRESTOR “kötü” kolesterolü düşürür, “iyi” kolesterolü yükseltir.

En iyi kolesterol ilacı hangisi?

En iyi kolesterol ilacı hangisi?, Özellikle, düşük dozda fluvastatin en az etkili statinken, rosuvastatin, LDL kolesterolü düşürmede en çok etkiye sahip olandır. Yan etkilerin ortaya çıkma olasılığı dozla arttığı için, doktorlar doğal olarak maksimum etkiyi mümkün olan en az dozla elde etmeyi tercih etmektedir.

Kolesterol kaç olursa ilaç kullanmak gerekir?

Kolesterol kaç olursa ilaç kullanmak gerekir?, Bu grupta tedavide genel olarak sadece diyet yeterlidir. Ancak, toplam risk faktörü sayısı 2'nin altında olduğu halde, kolesterol düzeyi çok yüksekse (total kolesterol 300 mg/dl) ve üzeri, LDL-kolesterol 190mg/dl ve üzeri) ve diyetle düşmüyorsa, ilaç tedavisine başlanmalıdır.

CRESTOR 10 mg yan etkileri nelerdir?

CRESTOR 10 mg yan etkileri nelerdir?, Yaygın: Baş ağrısı • Karın ağrısı • Kabızlık • Hasta hissetme • Kaslarda ağrı • Güçsüzlük hissi • Baş dönmesi • Şeker (diyabet) hastalığı. Bu daha ziyade kan şekeri ve yağlarının düzeyleri yüksek olanlarda, aşırı kilolularda ve yüksek kan basıncı olanlarda olasıdır.

CRESTOR kolesterol ilacı mı?

CRESTOR kolesterol ilacı mı?, Yüksek kolesterol düzeylerine sahipsiniz. Yani, kalp krizi veya inme riski taşıyorsunuz. CRESTOR 10 mg, erişkinlerde, ergenlerde ve 6 yaşında ya da daha büyük olan çocuklarda yüksek kolesterolü tedavi etmek için kullanılır.

CRESTOR kan şekerini yükseltir mi?

CRESTOR kan şekerini yükseltir mi?, Crestor'un orijinal İngilizce prospektüsünde ilacın kan şekerini yükselttiği, diyabeti artırdığı ve kan şekerinin ölçümünde kullanılan enzimi de yükselttiği açıkça ifade edilirken Türkiye'deki prospektüsünde bu bilgiler yok, saklanmış. Bu İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğu.

CRESTOR yan etkileri nelerdir?

CRESTOR yan etkileri nelerdir?, Ağızdan alınır. Yaygın yan etkiler arasında karın ağrısı, mide bulantısı, baş ağrısı ve kas ağrıları bulunur. Ciddi yan etkiler rabdomiyoliz, karaciğer sorunları ve diyabeti içerebilir.

CRESTOR yerine ne kullanılır?

CRESTOR yerine ne kullanılır?, Kötü kolesterolü düşürerek kalp hastalıklarını önlemede kullanılan temel ilaçlar ise Lipitor ve Crestor gibi statin ilaçlar veya bunların ucuz jenerik eşdeğerleri olarak kabul ediliyor.

CRESTOR hangi doktor yazar?

CRESTOR hangi doktor yazar?, Atorvastatin, Simvastatin ve Pravastatin'in 40 mg ve üzeri formların ve rosuvastatinin 20 mg ve üzeri formları için kardiyoloji kalp damar cerrahi endokrinoloji uzmanı tarafınca rapor çıkarılıp bu hekimlerce reçete edilmesi gerekmektedir.

Benzer İçerikler